T11 Katarinahuset
T11 Katarinahuset
T11 Katarinahuset
T11 Katarinahuset

T11 Katarinahuset

Kund: Atrium Ljungberg  Yta: 37 000 m2 BTA  Verksamhet: Kontor, Handel

Atrium Ljungberg satsar på att utveckla Slussen-området och ett steg i detta är ombyggnaden av välkända Katarinahuset intill Stadsgårdskajen.

Incoord har fått förtroendet att projektera ombyggnaden av Katarinahuset. Slussen är idag en av Stockholm mest intensiva byggnationsområde och vi är stolta över att få vara en del av dess utveckling genom vårt uppdrag åt Atrium Ljungberg. Incoord har tagit fram program-, system och bygghandlingar för projektet. Uppdraget omfattar leverans av handlingar för utförandeentreprenad avseende VVS och kyla samt sprinkler. För styr och övervakning redovisade vi ramhandling för totalentreprenad.

Med utformning av ett flexibelt VAV-system kunde Incoord tillgodose projektets varierande ventilationsbehov och skapa en hög flexibilitet som kan anpassas efter behov för att skapa ett bra inomhusklimat.

Med glädje har vi även anpassat restaurang Gondolens befintliga restaurangyta till dagens höga krav på inomhusklimat. Stockholms historia gör sig påmind i dessa kända ytor med Gondolenbron i anslutning till Katarinahissen och med storslagen utsikt över Södermalm och Gamla Stan.

Projektet och ombyggnaden av Katarinahuset har projekteras för att klara kraven enligt BREEAM Bespoke med ambitionen Very Good. Utöver detta har projektet höga hållbarhetskrav och med fokus att bevara byggnadens kulturhistoriska värden för framtiden.

Foto: Atrium Ljungberg, Objekt 360