Incoord - del av teamet bakom Årets Bygge 2021

Installationskonsulten Incoord har under ett flertal år varit en del av projektet Stockholm Norvik Hamn, med Stockholms Hamnar som slutlig uppdragsgivare. Projektet står nu som totalvinnare, samt vinnare i klassen infrastruktur, i Byggindustrins pris Årets Bygge 2021.

Sverige har fått sin första godshamn på flera decennier. Efter många års planering och byggtid står projektet Stockholm Norvik Hamn nu färdigt. Incoord, som har varit en del i teamet med Wåhlin Arkitekter, har projekterat vvs, styr- och övervakning samt stått för energilösningarna.

- Man blir stolt när ett sådant här fint projekt äntligen står färdigt, och inte sämre blir det av att projektet får en sådan här fin utmärkelse, säger Johan Brock, uppdragsansvarig på Incoord.

Byggnaderna har, med sin speciella karaktär, varierande verksamhet och sitt utsatta läge avseende väder och vind ställt höga krav på installationsprojekteringen inom projektet. Flexibilitet och generalitet har varit ledord inom projektets gång och har mynnat ut i de valda tekniska lösningarna. Bland annat försörjs byggnaderna med värme och kyla av en geoenergianläggning som är anlagd inom området.