Först ut i byggsektorn med certifiering inom innovation

Endast ett tjugotal personer i världen har en personcertifiering inom innovationsledning. I den unika skaran finns Jan Kohvakka på Incoord som nyligen fick sitt certifikat. Det gör honom till den enda certifierade innovationsledaren inom byggsektorn, något som kommer stärka Incoords innovationsförmåga ytterligare.  

Jan Kohvakka på Incoord är en av ett tjugotal personer globalt som har certifierats som innovationsledare enligt ISO 17024.
– Det är så klart fantastiskt kul att certifieras inom innovation. Delvis blir det en verifiering för mig själv, samtidigt skapar det en legitimitet i det fortsatta arbetet med att bygga en inkluderande innovationskultur på Incoord. Vi gör redan mycket inom området i dag, så det är helt rätt organisation att arbeta i, säger Jan Kohvakka, verksamhetsutvecklare på Incoord och certifierad innovationsledare. I grunden är han fastighetsingenjör som även studerat entreprenörskap och affärsinnovation. 

Bakom initiativet står den ideella yrkesföreningen Innovationsledarna. Tillsammans med statliga RISE, Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner, har de skapat certifieringen för att lyfta och professionalisera yrket.
Detta är världens första och enda personcertifiering av innovationsledare. Att bli certifierad innovationsledare innebär höga krav och en viktig del är erfarenheten. Yrket kräver både strategiskt tänk och mer praktiskt handlande och det undersöker vi under examinationens gång, säger Magnus Karlsson, ordförande för Innovationsledarna samt forskare inom innovationsledning på KTH.
– Det känns seriöst att certifieringen sker enligt ISO och att kraven ändå är rätt rigorösa. Nu sätter vi ribban högt för alla efterkommande länder som också ska personcertifiera innovationsledare, berättar Jan Kohvakka.

Läs hela artikeln här.