Vill du bli en av oss? Våra duktiga medarbetare får utrymme att använda sitt brinnande engagemang och sin kompetens till att skapa hållbara lösningar. Det är så vi fortsätter att vara den främsta teknikkonsulten i branschen. Skicka in din ansökan nedan.

Jobb - Vi letar ständigt efter duktiga medarbetare inom våra verksamhetsområden. Är du driven och brinner för samma sak som vi gör? Tveka inte att skicka in en ansökan!

Exjobb - Har du en idé eller ett intresseområde som du vill göra ett exjobb inom? Hör av dig - vi är alltid intresserade av duktiga studenter som vill vara med att driva utvecklingen framåt!

Sommarjobb - Vi erbjuder sommarjobb till ambitiösa studenter som går en teknisk utbildning inom våra verksamhetsområden. Möjligheten till sommarjobb varierar efter antalet sökanden och uppdragsvolym. Intresserad? Tveka inte att skicka in en ansökan!

Praktik - Går du en utbildning på minst eftergymnasial nivå inom el-, vvs- eller styr- och reglerprojektering och behöver praktik? Vi kan erbjuda ambitiösa studenter praktikplats inom våra verksamhetsområden. Möjligheten till praktik varierar efter antalet sökanden och uppdragsvolym. Välkommen med din ansökan redan idag!

En familjär, varm arbetsplats där man hjälper varandra. Så beskriver Malin Sundin och Olivia Krakau sin arbetsgivare Incoord, teknikkonsulten som gjort FN:s globala hållbarhetsmål till sina egna.

Text: Camilla Rindås

Olivia Krakau drömde om att bli läkare som sin pappa. Men under en jorden runt-resa efter gymnasiet kom hon på nya tankar.
– Jag vet att min pappa saknat att kunna tillämpa sitt miljöintresse i jobbet. Plötsligt var det tydligt att jag vill ägna mitt yrkesliv åt att göra världen bättre för kommande generationer. Arbetet med att förbättra bostäders påverkan på klimatet kändes extra intressant.
– Våra bostäder i Sverige står för cirka 40 procent av koldioxidutsläppen, och det finns en stor potential att påverka i rätt riktning, berättar Olivia.

Stora, häftiga projekt
Det blev en civilingenjörsutbildning med inriktning energi och miljö. Under en studentmässa korsades Olivias väg med teknikkonsulten Incoord.
– Jag fick snabbt intrycket att det här är ett företag som gör sitt allra bästa för att energieffektivisera och minimera miljöpåverkan. Det lockade mig att de jobbade med stora, häftiga projekt så som Mall of Scandinavia, Täby Centrum och Ersta Sjukhus.

Stark sammanhållning
Olivia skickade in åtta (ja, åtta!) olika förslag på ex-jobb till Incoord och höll tummarna. Det gick sin väg, hon fick ett erbjudande och senare även en anställning som energi och VVS-konsult. Hon skrattar när hon berättar:
– Jag kom direkt från KTH, där det är hårda puckar och djungelns lag. Plötsligt var jag mitt i en varm miljö där alla hjälps åt. Det slog mig tidigt vilken bra sammanhållning de har. Bara en sån sak som att alla fikar tillsammans två gånger varje dag!
– Incoord är inget företag som säger ”Vi är bäst, kom nu och jobba hos oss!”. Man får istället ett ödmjukt intryck. Det märks att Incoord varit ett litet företag som vuxit, och som trots dess storlek har stor tillit i branschen och möjlighet att påverka.

Allas roller är viktiga
Olivia tycker ibland att det är jobbigt att lyssna till medias rapporteringar om klimathotet.
– Det kan kännas väldigt mörkt. Men på Incoord är inställningen annorlunda. Det vi utför, varje dag, påverkar miljön i rätt riktning. Det kanske inte känns så när man sitter och ritar ett rör eller gör en energiberäkning, men allas våra roller är viktiga i omvandlingen framåt.

”Klockrent när Incoord skrev under färdplanen”
Kollegan Malin Sundin började på Incoord genom ett sommarjobb och skrev också ex-jobb på företaget. Idag är hon energi, styr och övervakningskonsult och en del av hennes jobb innebär att optimera hur ventilation, värme och kyla ska styras för minimal energiförbrukning.
– Mitt jobb handlar om hur Incoord ska förhålla sig till färdplanen för fossilfri konkurrenskraft. Det kändes så klockrent när Incoord skrev under färdplanen, den belyser verkligen varför alla måste ta sitt eget ansvar i samhället. Även om jag är ganska ny på företaget har jag fått chansen att jobba med hur vi ska få in den i våra disciplinområden, vilket varit jättekul!

Favoritprojekt just nu
Just nu jobbar Malin med ett projekt kring cirkulär ekonomi och hur det kan appliceras i verksamheten.
– Jag och min kollega grottar verkligen ner oss, det är mitt favoritprojekt just nu. Man blir hoppfylld att det finns så mycket att göra, säger Malin och fortsätter:
– Det är väldigt roligt att jobba på ett företag vars handlingsplan är kopplad till FN:s globala hållbarhetsmål. Här finns en stark vilja att driva viktiga frågor vidare. Man har förstått att fokuserat arbete med hållbarhet och att driva en verksamhet med ekonomisk vinning är samma sak.

policy